هيبس جروب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الجلاش سهل جدااا وجميل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عمرى معاك

عمرى معاك


عدد المساهمات : 4424
تاريخ التسجيل : 27/08/2012
الموقع : https://hibsgroup.yoo7.com

طريقة عمل الجلاش سهل جدااا وجميل Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الجلاش سهل جدااا وجميل   طريقة عمل الجلاش سهل جدااا وجميل I_icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 26, 2012 3:42 pm

عشان بحبه جدااا قلت اجيبلكم طريقة عمله وهو الجلاش الحلو ياللا معايا بقى
طريقة عمل الجلاش سهل جدااا وجميل 0812_md_13417739891
الحاجات اللى محتاجينها الاول هيا :

جلاش ... بالكمية اللى تناسبك

سودانى مفروم ناعم ... او اى مكسرات تحبيها

سمن سايحة ... او زبدة سايحة

شربات او قطر

*******************************
يلا بينا ( بسم الله )
نفرد الجلاش وياريت لو كان صابح
ولو كان محطوط فى الفريزر يبقى نطلعه قبل ما نبدأ فى الشغل بفترة كافية بحيث انه يكون فك خالص وبقى طرى
هناخد واحدة جلاشاية بس فى كل مرة ان شاء الله ( علشان كده ما شاء الله بيدى كمية كبيرة )
ولما ناخد الجلاشاية نغطى اخواتها بقماشة نظيفة كويس على طول علشان الباقى ما ينشفش مننا لو اتعرض للهواء
نبدا ندهن الجلاشاية بتاعتنا بالسمنة السايحة او الزبدة بس المهم انه يكون دهن خفييييييييف جدااااااااااا

هنا هنبدأ نفرد شوية سودانى او المكسرات المفرومة ناعم على طرف الجلاشاية

هنا نلف الجلاشاية بايدينا الاتنين علشان نعرف نتحكم فيها وتبقى مظبوطة من الناحيتين وما تتقطعش مننا
الجلاش اصلا بيتحايل على نفسه علشان يتقطع ... فناخد بالنا ونلف بشويييييييش
خدوا بالكم تكونوا مبحبحين ايديكم شوية ... يعنى ما نبرمش الجلاش جامد وياريت نسيب جوا شوية فراغ

مش هنلف الجلاشاية للاخر ... لا ... هنسيب فيها حوالى 3 سم فى الاخر من غير لف علشان ده هيبقى ورق الوردة
بعد ما بقى عندنا الجلاشاية عاملة زى الماسورة المحشية بالمكسرات نلفها على شكل حلزون
بس ناخد بالنا من اننا نسيب ال3 سم اللى كنا سايبينهم من الاول خارج الورده وبشكل عشوائى كانها ورقات الوردة
يا سلاااااااااااااااام على الفن

بعد كده ناخد وردتنا الحلوة ونحطها فصينية مدهونة بالسمن ونحط الوردة جنب الوردة
وندهن اطراف ورقات الورد بشوية سمن خفيف علشان تبقى لونها دهبى لما ندخلها الفرن
ولما نملأ الصينية كلها بالوردات ونعمل جنينة حلوة ندخلها الفرن وناخد بالنا انها مش بتاخد وقت فى الفرن
بالكثير 10 دقايق على الرف الوسطانى وفحرارة متوسطة ونفتح عليها الفرن عادى طبعا فى اى وقت
اول ما نلاحظ ان ورقات الورد بتاعنا بقى لونها دهبى نخرجها على طول ونكون مجهزين عندنا الشربات او القطر
ناخد بالنا ان الشربات لازم يكون بااااااااااااااااااااااارد ولسة خارج من التلاجة حالاااااااااااااااا
يعنى الجلاش سخن جدااااااا والشربات بارد جداااااااااا ولما نصبه على ورداتنا يعمل لنا تششششششششش
نشيل ورداتنا من الشربات ونرصها فطبق تقديم وباألف هنا والشفا
Smile Smile
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الجلاش سهل جدااا وجميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة سهلة لعمل مثلثات الجلاش بالتفاح هنا وبس علي هيبس جروب
» طريقة حسابية تعلمك ضرب الأرقام بسرعة رهيبة جدااا
» طريقة عمل الكفتة المشوية عالفحم بطريقة لذيذة جدااا..بالصور
» على هيبس جروب :: مكرونة بالثوم والبقدونس على طريقة الشيف أسامة السيد...سهلة جدااا
» الجلاش بالكريمة طعم يجنن

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
هيبس جروب :: مطبخ هيبس جروب :: حلويات هيبس جروب-
انتقل الى:  
شات هيبس جروب احلى دردشة